Följ Fotografiska

Rockfoto-Emma berättar om arbetet med Ikoner på Fotografiska

Pressmeddelande   •   Mar 21, 2016 20:48 CET

F Talk med Rockfoto-Emma Svensson om Ikoner

Tisdag 22 mars på Fotografiskas Barscen kl 18.00

Tisdag 22 mars pratar fotografen Emma Svensson (grundare av Rockfoto), som tagit detta fantastiska berörande och tankeväckande fotografi om sitt arbete med utställningen Ikoner - en utställning om att få finnas. I ett efterfrågat F Talk på Fotografiskas Barscen får vi höra hur mycket detta arbete gett henne som fotograf och medmänniska.

Bakgrunden är att utställningen är ett samarbete med Glada Hudik-teatern med 21 starka porträtt där modellerna genom porträtten tar sin plats i konsten, i samhället, i historien. Vare sig det är en Drottning, en Diva, en Revolutionär eller Polis fångar Emmas Svensson fotografi något djupt existentiellt hos dessa ikoner. De som kulturer skapar för att vi alla ska ha något att förhålla sig till och drömma om. Det allmänmänskliga varandets ständiga kamp mellan hopp och förtvivlan, dröm och verklighet, begränsningar och möjligheter.

Fotografiska är en inkluderande plats. Vi gillar mångfald, vi gillar demokrati och allas lika värde. ”Photography is the technology to capture life. We provide and support life worth capturing.” Ett uttalande med många bottnar och som blir extra tydligt i denna vår nya utställning om ikoner, framtagna av scenograferna och kostymörerna Helena Andersson och Linda Sandberg och fotograferade så innerligt inkännande och med sådan teknisk excellens av Emma Svensson.

Förutom fotografierna visas även en film om föräldraskap av Emmynominerade Pieter ten Hoopen och Mattias Skoglund samt en "Behind the scenes"-film av Mediaworks som visar hur utställningen vuxit fram.

Utställningen är ett samarbete mellan Fotografiska for Life, Aftonbladet, Svenska Downföreningen

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.