Följ Fotografiska

Pressvisning: Sebastião Salgado

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2014 08:04 CEST

Det krävdes åtta år och resor till fler än trettio länder för att färdigställa Genesis. Den 11 juni kl. 13.00 är du välkommen på pressvisning. Det är storslagna bilder som skildrar en värld som håller på att gå förlorad i jakten på materiell lycka. Det är Sebastião Salgados kärleksbrev till vår planet, en hyllning till vårt ursprung och en påminnelse om vad vi har att förvalta.

Sebastião Salgado föddes 1944 på en gård i Aimorés, i Minas Gerais, Brasilien. Han utbildade sig till ekonom och arbetade för det brasilianska finansdepartementet. Efter en rad resor till Afrika för hans arbetsgivare i London, The International Coffee Organisation bestämde han sig för att byta bana och bli fotograf.

Sebastião Salgado har kommit att bli en av vår tids mest respekterade bildjournalister. 1989 tilldelades han det prestigefyllda Hasselbladpriset. 

Utställningen Genesis på Fotografiska öppnar den 12 juni och stänger 14 september.

Pressvisningen för Genesis äger rum den 11 juni klockan 13.00. Närvarar gör Sebastião Salgado och utställningens curator Lélia Wanick Salgado.

Anmäl dig till till Jens Hollingby, Kommunikationsansvarig Fotografiska.

jens.hollingby@fotografiska.se
0709430613

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.