Följ Fotografiska

Pressvisning: Elliott Erwitt (5 december, klockan 13.00)

Pressmeddelande   •   Dec 05, 2013 07:45 CET

Med sin kamera hittar Elliott Erwitt absurda, humoristiska och oväntade situationer i vardagen. Han ser detaljer de flesta inte ser, situationer innan de inträffar. 2011 tilldelades Elliott Erwitt Infinity Award for Lifetime Achievement av International Center of Photography. Torsdagen den 5 december klockan 13.00 är det pressvisning för utställningen 100+1.

– Det finns många som säger att mina bilder är roliga. Men jag vaknar inte på morgonen med målsättningen att vara rolig. Om det är på det sättet så är det helt enkelt mitt sätt att se på saker, menar Elliott. Jag vill väcka känslor med mina bilder, jag vill få människor att gråta eller skratta. Om jag lyckas har jag gjort något bra.

Många förknippar Elliot Erwitt med bilder på hundar. Vilket stämmer ganska bra. Han har tagit mängder av bilder på hundar och gjort ett flertal böcker med bilder på människans bästa vän.

– Det bästa med hundar är att de finns överallt, de är sympatiska, de klagar aldrig och de ber aldrig om en kopia, säger Elliott. De är helt enkelt charmiga.

När han för två år sedan tilldelades Lifetime Achievement Inifity Award av International Center of Photography i New York sa han följande, med en smula ironi: Självklart är jag väldigt hedrad, men jag har fått fyra livstidsutmärkelser på kort tid, så jag förmodar att livet snart är slut.

Om du inte redan är anmäld till pressvisningen eller om du behöver ytterligare information och pressbilder, kontakta Jens Hollingby. 

Mob: 070-943 06 13
Mejl: jens.hollingby@fotografiska.eu

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.