Följ Fotografiska

Pressträff med Bryan Adams på Fotografiska

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2016 16:11 CEST

Bryan Adams, Amy Winehouse, London, 2010

Bryan Adams startade sin karriär som rockstjärna och har berört miljontals människor med sin musik. För femton år sedan började han även att inspirera genom sin unika fotokonst. Den 18 juni öppnar hans utställning Exposed på Fotografiska och inför premiären bjuder Fotografiska in till en exklusiv pressträff tillsammans med Bryan Adams och Bons grundare Michael Elmenbeck.

Fredagen den 17 juni

Tid: 14.00-15.30

OSA: carolina@agency.se

Under pressträffen berättar Bryan Adams och Fotografiska mer om Exposed. Vi kommer också att få ta del av ett samtal mellan Bryan Adams och Michael Elmenbeck, grundaren av magasinet Bon. Han var en av de första som anlitade Bryan Adams som modefotograf. Exempelvis för stora H&M-kampanjer där Adams hittade toppmodellen Edie Campbell och, unikt, även plåtade sig själv. Under åren har det vuxit fram en kontakt även på det mer personliga planet. Nu får vi ta del av deras samtal om kreativitet och fotografiets roll i Bryan Adams skapande. Efter samtalet kommer det finnas möjlighet till att ställa frågor till fotografen.

Om Exposed:

Under sina år som fotograf har Bryan Adams porträtterat nära och kära samt kollegor inom nöjes-, mode- och konstvärlden. Några av dem är Jim Morrissey, Ben Kingsley, Amy Winehouse, Michael Jackson och Louise Bourgeois. De och många er är porträtterade i utställningen Exposed. I skarp motsats till bilden av kändisars fläckfria yta, skildras även ett revat Storbritannien vars unga män har fått betala för 00-talets politiska konflikter med sina kroppar.

Utställningens namn ger en hint om att det döljer sig mycket bakom ytan – vad händer med en människa som är exponerad dygnet runt? 

Bifogat finns även en längre presstext. 

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.