Följ Fotografiska

Premiär: Höstsalongen på Fotografiska!

Pressmeddelande   •   Feb 06, 2014 08:00 CET

Henri Cartier-Bresson, Sarah Moon, Robert Mapplethorpe, och Annie Leibovitz. Nu är det din tur att ställa ut på Fotografiska i Stockholm. I år invigs Höstsalongen, en jurybedömd utställning för alla som brinner för den fotografiska bilden. Anmälan öppnar nu och senast den 9 mars klockan 21.00 ska samtliga bidrag vara inlämnade.

Hur ser svenskt fotograf i ut just nu, snart 200 år efter att det första kända fotografiet tog form? En bild med en Camera Obscura hade bara ett fåtal möjlighet att se. Idag lever vi i en transparent värld med ett konstant flöde av bilder. Det finns 250 miljarder bilder på Facebook och varje dag tillkommer 350 miljoner nya bilder. Som miljarder människor kan se.

– Just nu pågår Vårsalongen på Liljevalchs. Våra anrika grannar på Djurgården är självklart våra förebilder. Med Höstsalongen kommer vi ta tempen på svensk fotografi, berättar Fotografiskas grundare Per Broman.

Nu finns chansen att visa sina egna bilder där många av världens mest ansedda fotografer har ställt ut. I september 2014 öppnar Höstsalongen. En utställning med ett urval av svenska folkets bilder, utvalda av en jury. Utställningen är öppen för alla som har fyllt 18 år och som fotograferar
i någon form. Deadline för bidrag är söndag den 9 mars kl 21.00.

Juryn gör ett urval utifrån olika kriterier. De kommer att ta hänsyn till originalitet, hantverksskicklighet, personlighet, olika tekniker, verk som har något att berätta eller som väcker känslor och hur de olika verken samspelar i en utställning. Givetvis kommer utställningen också spegla juryns personliga smak. Alla verk är anonyma för juryn.

– Vi ser fram emot en mångfacetterad och inspirerande manifestation för den fotografiska bilden med både etablerade och helt okända fotografer, säger Per Broman.

Juryn består av:

Min-Jung Jonsson, utställningsansvarig Fotografiska
Anna Clarén, Fotograf
Magnus Bergström, Magasinet Filter
Jenny Morelli, Fotografisk Tidskrift 

---> Läs mer för ytterligare information


Vid frågor, kontakta Jens Hollingby Kommunikationsansvarig på Fotografiska

Mejl: jens.hollingby@fotografiska.eu

Tele: 070 943 06 13 


Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.