Följ Fotografiska

Premiär för Fotografiskas växtgrill – nu med bar

Pressmeddelande   •   Jul 01, 2016 10:13 CEST

Fotografiskas nyrenoverade växtgrill - nu med bar

Fotografiskas succé med servering utomhus fortsätter! Fotografiskas växtgrill – nu med bar, har öppnat och vuxit rejält. Kom hit och se hur väldigt fint vi har fått det! Njut av våra grillade rätter med fokus på växtriket, där du lägger till protein från djurriket, precis som i vår restaurang. Nu flyttar även Fotografiskas bar ut och gör #växtgrillen sällskap. Här serveras de fräscha alkoholfria ekologiska drinkarna – med alkoholen on the side. Allt med en av Stockholms vackraste vyer som fond, platsen för ett av stans skönaste häng.

Det är drygt två år sedan matkreatören Paul Svensson på Fotografiska slog upp portarna till ett kök med en nytt slags filosofi som utmanar det traditionella synsättet att en råvara från djurriket är mer status än en från växtriket. Här står kulinariska växträtter, ekologiska och så ofta det går närodlade, väl för sig själva – medan det animaliska proteinet kan väljas till. Allt med fokus på säsong, så det som serveras i Fotografiskas växtgrill nu i sommar är laddat av njutningsfull näring med råvaror som ofta är ytterst närodlade.

» Vårt kök tilltalar sinnena på helt nya nivåer och utmanar idén om protein från djurriket som nödvändig näringskälla. För oss är det självklart att leverera njutning och på köpet få hälsa och klara planeten. Fotografiskas växtgrill, med vår bar utflyttad där de alkoholfria drinkarna serveras med alkoholen on the side, är verkligen en plats vi är stolta över. « säger Paul Svensson.

Exempel på meny, beroende på dagens tillgång av råvaror:

Kall: Grillad gurka med krondill och vildkrasse.
Varm: Helgrillad färsklök med rökt gräddfil och honungssmör.
Söt: Färska jordgubbar, oliveoljekräm, maräng och krossad kakao.

Varje dag serveras tre kalla, tre varma och två söta växträtter, till det kan man välja till exempel gravad grillad röding eller sörmländsk gris bbq.

Fredagar och lördagar har vi även en line-up med några av Stockholms bästa DJs som höjer stämningen ytterligare. 

Följ Fotografiskas växtgrill under #växtgrillen och via Fotografiska TV 

Juryns motiveringar när Fotografiskas restaurang 2015 utnämndes till Årets Smaksättare och Årets Hälsokoncept:

Årets Smaksättare – Fotografiska

» Vinnaren skapar en suverän tolkning av det nya gröna, använder ett nytt språk och klarar dessutom att göra en lansering av hela konceptet. Detta på en oväntad arena där god och smakrik mat inte är det man tänker på i första hand. Med smaker som är rena, tydliga och naturliga berikar vinnaren den svenska matkulturen. «

 Årets Hälsokoncept – Fotografiska

» Restaurangen lägger fokus på det gröna, ekologiska och närproducerade vilket resulterar i hälsosamma rätter. Menyn är levande med råvaror som är bäst just för dagen. Rätterna ger en komplett smakupplevelse, där köttet eller fisken är en accessoar. Mycket av dryckesutbudet är ekologiskt. Kombinationen av smak och intressant miljö ger en upplevelse för alla sinnen, där tillfredsställelsen efter måltiden känns mycket välgörande och en kick för själen. «

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.