Följ Fotografiska

På Jorden

Pressmeddelande   •   Nov 11, 2015 13:21 CET

Thomas Wågström på Fotografiska

På Jorden

20 november 2015-13 mars 2016

En iakttagare av både det synliga och det osynliga. En unik och magisk bildvärld. Från 20 november till 13 mars 2016 finns På Jorden att beskåda då Fotografiska ställer ut fotografen Thomas Wågström. Att författaren Karl Ove Knausgård skrivit utställningstexten och förordet till boken säger en del om Thomas Wågströms förmåga att attrahera andra konstnärer med blick för detaljer.

Med utställningen På Jorden tar Fotografiska ett samlat grepp över Thomas Wågströms poetiska och egenartade bildvärld. Genom sitt konsekventa och magiska bildspråk har Wågström under lång tid byggt upp ett hedervärt renommé i fotografiska kretsar. Han är en iakttagare av både det synliga och det osynliga - och skapar därigenom det oväntade.

Wågström säger själv att han alltid velat undersöka det inåtvända, kraften som går inåt. Han ser sina bilder som en berättelse med existentiell underton om det universella i människans villkor.

Utställningen består av tre serier som på ett sinnesvidgande sätt reflekterar varandra. Nackar, moln och utsikter ställs sida vid sida i olika format, men andas ändå samma språk. Plötsligt löper ett veck i gammelmans nacke samman med ett molnstråk, som i sin tur spelar på samma sträng som fotspåren av två kvinnors möte i snön.

Allt hänger ihop.

Effekten blir en meditativ allmänmänsklig reflektion över allas vår tid på jorden.

För bilder, ytterligare information eller frågor kontakta Margita Ingwall PR/Marknadschef Fotografiska

margita.ingwall@fotografiska.se 070-4561461

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.