Följ Fotografiska

Konserter: Fotografiska + 100 SONGS

Pressmeddelande   •   Apr 15, 2014 09:33 CEST

IIDA (c) Lisa Ljunggren

Vem eller vilka är nästa stora grej? I samarbete med musikbolaget 100 SONGS presenterar Fotografiska If You Say So, IIDA och TARA. NXT är en plattform för artister Fotografiska tror kommer ta över världen om bara någon ger dem en scen och en publik. Den 24 april klockan 19.00 är det dags för det andra NXT-tillfället. Vid premiären gästades museet av Jaquline Ronneklew, Two Trees och I Don't Speak French.

Med sina 500 000 kulturintresserade gäster årligen har museet möjligheten att hjälpa nästa grej en bra bit på väg, vem eller vad det än är.  Fotografiska är inget vanligt museum, det är en plats där du kan inleda med fotokonst och sedan överraskas av oväntade kulturupplevelser. Nyligen tilldelades exempelvis Fotografiskas klubb med fokus på elektronisk musik Stockholmspriset av Nöjesguiden i kategorin Årets Klubb. 

- Med NXT vill vi använda oss av det vi har - våra gäster - för att skapa en plattform ut i världen för talanger. Vi inleder med musik, den här gången står tre sanslöst grymma tjejer på scen. Längre fram kommer det dyka upp talanger inom vitt skilda genres, säger Anna Rosdahl, Musikansvarig på Fotografiska.

Mer om artisterna den 24 april: 

If You Say So

If You Say So är resultatet av krossade drömmar, slumpen och ett Facebook-tips. När artistens singer/songwriter-planer inte tog den riktning hon hade kämpat för skaffade hon sig Logic X, lånade en gammal synth och började leta nya vägar. I samma veva kopplade en gemensam Facebook-vän ihop henne med producenten Patrik Lorentzon, och dagen efter var ”Paint Me” - första singeln till If You Say So - skriven.

If You Say So föddes i Sydafrika, tog gitarrstudier på Kuba och har flyttat mellan Australien, Barcelona och Stockholm. Med andra ord har hon hittat influenser till sin musik på en hel del olika håll.

Spotify: If You Say So – Paint Me
Musikvideo: www.youtube.com/watch?v=PvSOGURMj7


IIDA

IIDA har studerat klassisk sång och afrosång samt fiol för både folkmusik och pop. Och det är där iidas musik befinner sig. Hennes sånger är som en vidsträckt resa med mycket energi mellan dessa två musikaliska fält. IIDA är  listad på Spotifys lista "kvinnor att ha koll på 2014" och har listats topp 10 av Sveriges mest nedladdade låtar, varit 1:a på iTunes setts i bland annat Aftonbladet och på flertal musikbloggar världen över, varav en kanadensisk blogg som topplistade Life Will Kill You som årets indie/pop-låt. . Det klassiska skivbolaget Def Jam Records i USA har visat intresse, hon har spelat på WiMP Live Sessions och turnerat med sitt musikbolag 100 SONGS.

Spotify: Iida – Life Will Kill You
Musikvideo: www.youtube.com/watch?v=ldI5Ar-zhtk

Spotify: Iida – Hands
Musikvideo: www.youtube.com/watch?v=cLovef2B_hU


TARA

TARA är en artist med attityd, en BOMB redo att explodera på scen. Slagkraftig pop levereras i tunga beats och galna froflips. Med en egenhet i uttryck och sound sticker denna nykomling ut ur mängden. Hon släpper  sin debutsingel "Manners" den 1 april. She is TARA.

https://soundcloud.com/oschi/tara-manners/s-UY1UN
https://soundcloud.com/oschi/tara-loaded-gun/s-B5VSZ

Spotify: http://open.spotify.com/track/1jKhizwMMLRhd9ePlmrRVs


Om NXT och 100 SONGS

NXT är Fotografiskas plattform för fotografer, musiker och underhållare som vi tror kommer ta över världen om bara någon ger dem en scen, publik eller plats att visa sina verk. Genom NXT vill vi lyfta dessa talanger genom att  presentera dem för de 500 000 kulturintresserade gäster som varje år besöker Fotografiska.

100 SONGS är ett digitalt musikbolag som grundades av Ola Håkansson, Ben Malén och Klas Lunding. Bolaget kontrakterar enbart singlar och släpper dessa tillsammans med X5 Music Group i hela världen . 100 SONGS är en brygga mellan det oetablerade och det etablerade musik-Sverige, ett nytt sätt att upptäcka musik och låta artister utvecklas med världen som sin lekplats. Miriam Bryant, Manda, Ace Wilder är några av artisterna som började sin resa på 100 SONGS.

Mer om 100 SONGS

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.