Följ Fotografiska

Hasselblad öppnar första butiken i Sverige - på Fotografiska

Pressmeddelande   •   Jun 28, 2017 13:01 CEST

Hasselblad öppnar nu sin första butik i Sverige - på Fotografiska i Stockholm. Ett första steg i ett större samarbete.

Hasselblad inleder samarbete med Fotografiska i Stockholm och öppnar sin första butik i Sverige

Den 30 juni öppnar Hasselblad sin första egna butik i Sverige. Butiken är en del av ett större samarbete med Fotografiska museet i Stockholm – en internationell mötesplats dedikerad fotografi. Hasselbladbutiken kommer erbjuda ett stort sortiment av Hasselbladkameror, objektiv och övriga kameraprodukter samt ge möjligheten att utforska Hasselblad som varumärke.

Hasselblad och Fotografiska representerar och visar upp världens bästa fotografi. Samarbetet gör det möjligt för Hasselblad och Fotografiska att erbjuda ett brett sortiment av Hasselbladkameror och samtidigt dela med sig av sin samlade kunskap inom fotografi, såväl vad gäller teknik som konstform. Företagen kommer även att arbeta tillsammans med att hålla inspirerande workshops i fotografi både för nybörjare och mer erfarna fotografer som vill utveckla sina förmågor.

Johan Åhlén, Hasselblads marknadschef uttalar sig om samarbetet “Våra kameror har utvecklats från vår kärlek till fotografering och vi ser verkligen fram emot att samarbeta med Fotografiska. Tillsammans med Fotografiska kan vi fortsätta att sprida vår passion och skapa en mer medveten värld genom fotografins kraft. Vår nya butik och våra workshops visar tydligt det engagemang vi känner för Hasselbladfotografer och entusiaster samt vår strävan att hela tiden utveckla framtiden för fotografering.”

Per Broman, Fotografiskas grundare, säger: “Det är en ära att få samarbeta med ett ikoniskt svenskt kameramärke som Hasselblad när de nu öppnar sin första butik i Sverige. Vi har samma hängivenhet och inställning till fotografi, och tillsammans med Hasselblads välkända tekniska kompetens och kreativa vision välkomnar vi fotografiälskare från hela världen. Vi ser fram emot att kunna addera något nytt för våra 535 000 gäster som kommer till oss årligen för att inspireras av denna inkluderande konstform.”

Hasselbladbutiken ligger vid Fotografiskas entré, en internationell mötesplats där allt kretsar kring fotografi. Muséet har ett utställningsutrymme på 2 500 kvadratmeter, med cirka 20 - 25 utställningar per år. Tidigare fotografer som ställts ut är bland annat Annie Leibovitz, David LaChapelle, Anton Corbijn och Hasselblads ambassadörer som Erik Johansson, Hans Strand och Cooper & Gorfer.

Om du vill veta mer om samarbetet besök fotografiska.se/Hasselblad.

Mediakontakter:

Fotografiska, Margita Ingwall, Kommunikationschef

E: margita.ingwall@fotografiska.se

T: +46-(0)70 456 1461

Hasselblad, Ida Gustafsson, Corporate Communication & Public Relations Manager

E: ida.gustafsson@hasselblad.com

T: +46 (0)31 102 475

Om Hasselblad:

Hasselblad är sedan 1941, då Victor Hasselblad grundade företaget, en ledande tillverkade av mellanformatkameror och objektiv. Hasselbladkameror är välkända för sin ergonomiska design, kompromisslösa bildkvalité och skandinaviska hantverk. I över 75 år har fotografer med Hasselbladkameror förevigat några av världens mest ikoniska ögonblick. NASA gav Hassebladkameran företroende att dokumentera bland annat den första månlandningen. Idag använts Hasselbladkameror av några av världens främsta fotografer som med konstnärliga utryck bidrar till att skapa levande historia.

Hasselblad är hängivna en viktig uppgift: att tillverka den främsta tänkbara kamerautrustningen med den bästa möjliga bildkvalitén. Hasselblads H kamerasystem med objektiv är välkänt världen över för att vara det mest kompletta kamerasystemet i mellanformat på marknaden. 2016 lanserade Hasselblad H6D med den senaste CMOS sensor-teknologin och en helt ny elektronisk plattform med en överlägsen bildkvalitet. Senare samma år lanserade Hasselblad världens första spegellösa digitala mellanformatkamera – den idag högt eftertraktade X1D.

Hasselblad är ett globalt företag med sitt huvudkontor i Göteborg och lokala kontor i New York, London, Tokyo, Paris, Köpenhamn, Hamburg med distributörer världen över.

Follow Hasselblad on Instagram: www.instagram.com/hasselblad_official
Follow Hasselblad on Facebook: www.facebook.com/hasselblad
Follow Hasselblad on Twitter: www.twitter.com/Hasselblad Follow Hasselblad on LinkedIn: www.linkedin.com/company/hasselblad

Follow Hasselblad on YouTube: youtube.com/hasselbladofficial

Follow Hasselblad on Weibo: www.weibo.com/hasselbladofficial

Om Fotografiska

Fotografiska öppnade i maj 2010 med en utställning av den legendariska fotografen Annie Leibovitzs verk och är ett av världens största fotografiska museum med mellan 20 - 25 utställningar per år. Beläget i en vacker före detta lagerbyggnad från 1910 på 6 500 kvadratmeter, varav 2 500 är utställningsytor, är detta inget vanligt museum: Fotografiska är en livfull, internationell mötesplats dedikerad fotografi med inspirerande fotografiutställningar i världsklass. Här stalls internationella stjärnor som Anton Corbijn, David LaChapelle, Annie Leibovitz, Nick Brandt och Irving Penn ut, precis som helt nya fotobegåvningar vilka får chans att nå ut till en bred publik.

Våra Fotografiska For Life-utställningar lyfter viktiga samhällsfrågor och vår prisbelönta restaurang har no waste som målsättning. Här serveras hållbar njutning med växträtter där protein från djurriket flankerar grönsakerna som är i fokus. Tack vare vårt engagemang i miljön har vår restaurang utsetts till världens näst bästa museirestaurang och vår matkreatör Paul Svensson står på den prestigefyllda Plant Forward Global 50-listan.

Innovation, inkludering, inspiration och hållbarhet. Allt kan gästerna ta del av under extremt generösa öppettider med tydlig målsättning att ”Inspiring a more conscious world”.

Här finns dessutom våra attraktiva möteslokaler, vår hyllade akademi, utbildningssatsningen F Nation en skola med kurser för yrkesmänniskor där du kan “Bli ditt bästa jag” genom art, business, design & tech samt vår populära butik med sitt breda utbud av böcker om fotografi.

Varje år öppnar vi dörrarna åt över 535 000 gäster; vi har mer än 10 000 medlemmar, över 800 evenemang, 2 000 000 besökare på vår hemsida och håller 180 fotokurser årligen.

Vi är en av de världsledande konstinstitutionerna på sociala media med mer än 300 000 följare på Facebook och 145 000 på Instagram.

Följ Fotografiska på Instagram: https://www.instagram.com/fotografiska
Följ Fotografiska på Facebook: https://www.facebook.com/fotografiska

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Här berörs många sinnen och vår mission är "Inspiring a more conscious world". Fotografiskas restaurang med växtriket samt hållbarhet i fokus är prisbelönt, och vi är en av Sveriges mest populära turistmål. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige. "Photography is the technology to capture life. We provide and support life worth capturing".

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.