Följ Fotografiska

Från konsertsalen till klubbscenen: Yellow Lounge på Fotografiska

Pressmeddelande   •   Apr 03, 2014 10:00 CEST

Yellow Lounge flyttar den klassiska musiken från konsertsalen, in på klubbscenen. Med de största internationella stjärnorna från Deutsche Grammophon, Decca och Mercury får publiken höra det bästa i genren i Stockholms mest intressanta klubbmiljö, F1-6 på Fotografiska, som utsågs till Årets klubb av Nöjesguiden nyligen.

I sju år har Yellow Lounge–klubbarna dragit jättepublik i Berlin och fått efterföljare i London, New York, Los Angeles, Seoul, Tokyo och Paris. Nu tar Fotografiska över dirigentpinnen för en kväll i Stockholm.

Den 26 april är det dags för New York-gruppen Brooklyn Rider att inta scenen.

Idén till namnet är delvis från "Der Blaue Reiter", ett konstnärskollektiv med både musiker och konstnärer som bildades på 10-talet i Tyskland med bl a Kandinsky, Scriabin och Schönberg som drev på det abstrakta i konsten. Brooklyn Rider hör hemma i Brooklyn, så där är resten av gåtan.

Genom okonventionella samarbeten, ny repertoar och hög energi på scenen har kvartetten hyllats för sitt nyskapande sätt. Brooklyn Rider spelar två set under kvällen. Kom och häng med artisterna i pausen. Dörrarna öppnar kl 21.

Brooklyn Rider gör en hel turné i Sverige med början i Malmö 23 april, Kristianstad 24 april, Vara 25 april, Stockholm den 26 april och Lund 27 april.

DJ Clé mixar och remixar allt från konstmusik-scenen, Minimalism, Avant-garde, Barock och Romantik med Visuals av Viktor Blomstergren

När: 26 april klockan 21.00. Inträde 150 :-

För ytterligare information, kontakta Jens Hollingby, Kommunikationsansvarig.

jens.hollingby@fotografiska.se
070-943 06 13


Om Fotografiska

Fotografiska öppnade i maj 2010 och har snabbt etablerat sig som en av världens främsta platser för fotografi och är idag en av Stockholms mest besökta mötesplatser. Varje år arrangeras ca 25 fotoutställningar, 150 konserter och 8 klubbar. Nästan lika viktigt som konstupplevelsen är smakupplevelsen och därför är stjärnkocken Paul Svensson knuten till Fotografiska. Från och med 2015 kommer museet öppna på fler platser i världen. Först ut efter Stockholm väntar New York och Shanghai.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.