Följ Fotografiska

Fotografiskas Paul Svensson nu på lista över världens viktigaste kockar för en hållbar värld

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2017 15:00 CEST

Fotografiskas Christofer Ekman och Paul Svensson skapar njutbara, hållbara och hälsobringande rätter. Ett arbete som nu sätter dem på listan över världens 50 viktigaste kockar och restauranger som driver hållbar utveckling. (foto: Fotografiska)

Fotografiskas Paul Svensson med på Plant Forward-lista över världens främsta kockar

Culinary Institute of America (CIA) och EAT Foundation lyfter nu upp kockar och restauranger värda att uppmärksammas för sina hållbara och hälsobringande växtbaserade menyer.

Fotografiskas restaurang och kreativa chef Paul Svensson är med på deras The Plant-Forward Global 50-lista över världens mest inflytelserika kockar och restauranger. 

– Vi känner oss både mycket stolta och exalterade över att vara med på denna viktiga lista som lyfter fram hur gott hållbarhet är, både vad det gäller smaker och att göra nytta, säger Paul Svensson.

Alltfler kockar världen över arbetar för att integrera hälsa, hållbarhet och matsäkerhet i en utvidgad vision vad gäller gästbemötande. samhällsansvar och affärsframgångar. Culinary Institute of America (CIA) och Oslo-baserade EAT Foundation har gått samman för att uppmärksamma ansträngningar och bidrag från kockar från världens alla hörn som tagit på sig en ledarroll i frågor om hälsa, hållbarhet och framtidens mat.

De har nu publicerat den globala The Plant-Forward Global 50-listan över 50 kockar och restauranger som främjar matval i ”plant-forward”-anda och inspirerar till förändring genom att sätta råvaror från växtriket främst.Starkt växande trender och ändrade konsumentpreferenser möjliggör att växtbaserade smaker och menyer är ett viktigt steg för att möta det spektrum av globala mat-, hälso- och miljörelaterade utmaningar som vi alla står inför.

Fotografiskas Paul Svensson är utvald för sina betydelsefulla och nyskapande insatser för att utveckla menyer och restaurangkoncept i riktning mot växtbaserad mat. ETA och CIA lyfter fram hans ledarskap när det gäller att främja ”plant-forward”-koncept som gynnar både människan och jorden, och för att ständigt bidra med inspiration till förändring.

Vi är mycket stolta och också väldigt exalterade över att vara med på denna viktiga lista som lyfter fram hur gott hållbarhet är, både vad det gäller smaker och att göra nytta. Äntligen är det viktiga vad och varför vi gör något, istället för vem som gör det. Vårt viktigaste mål är att ändra attityder och utifrån den kunskap vi har idag visa människor hur gott hållbarhet smakar. För oss handlar det aldrig om måsten, bara om lust och att genom denna lista bli uppmärksammad för detta arbete gör oss som team på Fotografiska verkligt lyckliga, säger Paul Svensson.

Fotnot:

The Culinary Institute of America(CIA) är en världsledande gastronomihögskola som är drivande i utvecklingen av restaurang- och hotellbranschen. De konferenser, initiativ och service som institutet producerar har gjort skolan till en tankesmedja för matindustrin i frågor om hälsa, hållbarhet, annorlunda kök och kulturer, samt innovation.

The EAT Foundationär ett globalt initiativ som kopplar ihop mat, hälsa och hållbarhet över vetenskapens, näringslivets och politikens gränser. EAT grundades för tre år sedan och är nu en oberoende stiftelse med tre kärnpartners: Stordalen Foundation, Wellcome Trust och Stockholm Resilience Centre. Stiftelsen EAT arbetar för att skynda på utvecklingen av det globala matsystemet för att på ett hållbart sätt förse jordens växande befolkning med hälsosam mat genom att länka ihop mat, hälsa och hållbarhet över vetenskapens, näringslivets och politikens gränser.

Fotografiskaär en av världens största institutioner för fotografi. Fotografiska är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats med fokus på inspirerande fotografiska utställningar i världsklass. Fotografiska strävar efter att bereda plats för både etablerad och avantgardisk fotografi, för kunskap och upplevelser av fotografins oändligt varierade uttryck och betydelser. Fotografiska är en positiv kraft för att förändra samhället och inspirera till en mer medveten värld. Fotografiska prisbelönta restaurang är fokuserad på att minimera avfall och rädda planeten genom att servera grönsaker med kött som tillbehör, istället för tvärtom.

För mer information och bilder ring eller maila Fotografiskas Kommunikationschef Margita Ingwall +46-704561461

margita.ingwall@fotografiska.se

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Här berörs många sinnen och vår mission är "Inspiring a more conscious world". Fotografiskas restaurang med växtriket samt hållbarhet i fokus är prisbelönt, och vi är en av Sveriges mest populära turistmål. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige. "Photography is the technology to capture life. We provide and support life worth capturing".

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.