Följ Fotografiska

Fotografiska öppnar ny restaurang

Pressmeddelande   •   Aug 21, 2014 13:08 CEST

Många av världens mest ansedda fotografer har de senaste fyra åren ställt ut i det gamla tullhuset. Nu ramar Fotografiska och stjärnkocken Paul Svensson in konstupplevelsen med smakupplevelser och öppnar en ny restaurang.

Fotografiskas gäster har under sommaren märkt att något är på gång. Husets översta plan, där det populära kaféet vanligtvis ligger, har varit avstängt. Skyltar i huset skvallrar om en pågående renovering.

-  Vi har rivit ut allt och bygger nytt. Det enda vi sparat är panoramafönstren med den vackra utsikten över Stockholms inlopp. Snart öppnar vi dörrarna till en levande mötesplats där utställningarna självklart står i centrum men upplevelsen förstärks av möten runt mat, dryck och musik, säger Anna Berggren, VD för Fotografiska.

Till sin hjälp har Fotografiska anlitat designbyrån Space Copenhagen. Det är första gången byrån arbetar i Sverige men de har ritat flera framstående restauranger i Danmark, bland annat kaféet på konstmuseet Louisiana. Fotografiskas nya restaurang består av flera delar. För museets gäster öppnar ett nytt kafé redan till helgen och därefter en ny à la carte-restaurang. Tillsammans med matsalen för husets konferensgäster kan man ta emot drygt 330 matgäster.

Tillagningen är flyttad nära gästerna i ett öppet kök för att behålla smaker och maximera den sinnliga upplevelsen. Fokus ligger på det gröna, ekologiska och närproducerade. Råvarorna för dagen beror på vad som är bäst just nu och man kommer därför inte veta vad man har att välja på förrän man sitter till bords, men variationer av svenska delikatesser efter säsong kan Fotografiskas gäster vara säkra på att det alltid finns. 

-  Att leva och verka i nuet men ändå ha ett öga mot horisonten är vår ideologi, berättar Paul Svensson.

Det nya kaféet öppnar i helgen och restaurangen öppnar i början på oktober, den har då precis som museet öppet veckans alla dagar. Flera dagar i veckan kommer gästerna utöver god mat och fotokonst kunna njuta av dj:s samt konserter med lovande svenska artister.

För pressbilder, intervjuer eller övriga frågor kontakta Jens Hollingby.

jens.hollingby@fotografiska.se
070 943 06 13

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.