Följ Fotografiska

Fotografiska nominerad till museivärldens Oscar

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2015 11:52 CEST

Fotografiska nominerad till museivärldens Oscar

Världens bästa museiupplevelser ska nu utses och Fotografiska är en av de tävlande.

När museivärldens Oscar ska delas ut är Fotografiska en av de nominerade. Tillsammans med bland andra anrika Metropolitan Museum of Arts och Centre Pompidou är Fotografiska utvalt som en av de tävlande museerna i Leading Culture Destinations Awards 2015.

Värdlandet Storbritannien har bjudit in kulturpersonligheter från hela världen att välja ut de museum som bäst och mest vitalt skapar upplevelser som berikar sina besökare. En prominent brittisk jury kommer senare att kora vinnarna. Fotografiska tävlar i kategorin Eating & Drinking.

Tävlingens utgångspunkt är att attraktiva museum idag är mycket mer än förvaltare, de är drivande krafter bakom den kulturella utvecklingen i samhället.

– För oss på Fotografiska är nomineringen ett kvitto på att vi lyckats med vår mission att vara en mötesplats som berikar många sinnen hos våra gäster, säger Jan Broman, grundare Fotografiska.

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.