Följ Fotografiska

Fotografiska lanserar NXT - ny scen för framtidens stjärnor

Pressmeddelande   •   Mar 20, 2014 08:15 CET

Varje år besöker 500 000 kulturintresserade personer Fotografiska. Nu lanseras NXT - en plattform för fotografer, musiker och underhållare som museet tror kommer ta över världen snart, om bara någon ger dem en scen, publik eller plats att visa sina verk på.

Det första tillfället äger rum den 27 mars och då gästas Fotografiska av artisterna Jaquline Ronneklew, Two Trees och I Don’t Speak French.

- Det finns massor med mer eller mindre oupptäckte talanger därute, vare sig vi snackar fotografi, musik eller andra konstformer. Vi har 500 000 kulturintresserade gäster årligen, vi har möjligheten att presentera framtidens stjärnor för dem, säger Anna Rosdahl, Musikansvarig på Fotografiska.

Den 27 mars när det är premiär för NXT samarbetar Fotografiska med Spinnup, en plattform som möjliggör digital distribution för osignade artister. I Spinnup finns även ett gäng talangscouter som ständigt letar efter morgondagens stjärnor.

- Det känns otroligt spännande att få vara en del av NXT. Tack vare Fotografiska och Spinnup, får vi möjligheten att verkligen visa upp oss från vår bästa sida, berättar Håkan Moberg Persson, sångare i I Don't Speak French.

Fotografiska är inget vanligt museum, det är en plats dedikerad fotografi där du tillsammans med andra också kan ta del av oväntade kulturupplevelser. Nyligen tilldelades exempelvis Fotografiskas klubb med fokus på elekronisk musik Stockholmspriset av Nöjesguiden i kategorin Årets Klubb. 

- Klart man ska kunna dansa på ett museum. Med NXT vill vi använda oss av det vi har - våra gäster - för att skapa en plattform ut i världen för talanger. Fokus kommer ligga på musik och fotografi men det kommer även dyka upp talanger inom mycket oväntade genrer, berättar Anna Rosdahl.

Kontakta Jens Hollingby, Kommunikationsansvarig på Fotografiska för intervjuer eller övriga frågor om NXT och den 27 mars specifikt.


Ytterligare information om artisterna den 27 mars

Jaquline Ronneklew har rötterna i Indonesien men är uppvuxen i djupaste norrländska skogarna och är numera bosatt i Stockholm. Redan som barn älskade hon att sjunga och har sedan länge tillbaka hyst en djup kärlek till det skrivna ordet. Hon började skriva egen musik i samband med att hon lärde sig spela gitarr vid en ålder av 22, och det är hennes speciella ljusa och hesa röst i kombination med starka texter och melodier som är hennes signum.

Wild At Heart är inspelad hos Frans Hägglund (The Hives, Refused, Logh mfl) i Studio Riddarborgen tillsammans med producenterna Fredrik Joelson (Mouth, Josefin Öhrn mfl) och Per Nordmark (Kriget, Fireside, Britta Persson mfl). Låtarna på EP:n är reflektioner över relationer hon har och haft till andra och till sig själv, och de tre spåren ger en bred inblick i hennes musikaliska spektra.

Under inspelningen hamnade Jaquline på en surströmmingsskiva tillsammans med Titiyo, som blev så förtjust i Jaqulines musik att de bestämde sig för att göra en duett tillsammans, ett samarbete som resulterade i låten ”Falling”. 

Facebook: https://www.facebook.com/jaqueline.ronneklew
Spinnup-profil: https://spinnup.com/release/wild-at-heart/


Two Trees
 är folk pop duon som består av vännerna Charlotta Frostenson Brolund från Stockholm och Fride Hanberger från Linköping. De möttes under studierna på Kungliga Musikhögskolan och har spelat tillsammans sedan år 2011. Inspirerade av varandras musikaliska världar, med allt från instrument som saxofon, gitarr till musik konst, upplevelser och jazz.

Duon säger själva att deras personligheter skiljer sig mycket från varandra men det är också därför Two Trees kompletterar varandra så bra i sitt musikskapande. Charlotta står för text/melodin och Fride sätter ackorden men de sjunger allt material tillsammans i drömmande harmonier. Nu är de aktuella med deras självtitulerade debut EP:n ”Two Trees” som bjuder på stämningsfull upplevelse, harmoniska förklaringar och intensiv berörande sång. 

Facebook: https://www.facebook.com/twotreessongs
Twitter: https://twitter.com/twotreesmusic
Spinnup-profil: https://spinnup.com/spinnup-comtwotrees/

I Don’t Speak French får höra att de spelar indie, trots att det är det ett gäng svängiga rockmusiker som står bakom bandet. Håkan Moberg Persson, sångare, gitarrist och huvudsaklig producent startade bandet 2013 med ambitionen att skapa musik som inte var bunden till att följa några regler.

Tillsammans med de andra bandmedlemmarna skapades ett sound inspirerat av surf, blues, western med elektroniska inslag och hookiga gitarriff. Bandet träffades i Växjö, men i själva verket kommer medlemmarna från Kristianstad, Jönköping, Göteborg och Montpellier i Frankrike. Att ingen i bandet kan prata franska är en myt, i alla fall när det kommer till bandets trummis. Senare i år släpper IDSF sitt fulländade och efterlängtade album.

Facebook: https://www.facebook.com/idontspeakfrenchband
Twitter: https://twitter.com/idsfrench
Spinnup-profil: https://spinnup.com/idontspeakfrench/
Hemsida: http://www.idontspeakfrench.com/


Om Fotografiska

Fotografiska öppnade i maj 2010 och har snabbt etablerat sig som en av världens främsta platser för fotografi och är idag en av Stockholms mest besökta mötesplatser. Varje år arrangeras ca 25 fotoutställningar, 150 konserter och 8 klubbar. Nästan lika viktigt som konstupplevelsen är smakupplevelsen och därför är stjärnkocken Paul Svensson knuten till Fotografiska. Från och med 2015 kommer museet öppna på fler platser i världen. Först ut efter Stockholm väntar New York och Shanghai.
Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.