Följ Fotografiska

Artist Talk: Steve McCurry

Pressmeddelande   •   Okt 07, 2013 13:44 CEST

För första gången öppnar den flerfaldigt prisbelönade fotografen Steve McCurry sitt personliga arkiv för omvärlden. I samband med att fotoboken Steve McCurry Untold - The Stories Behind the Photographs utkommer kan du den 14 oktober höra honom berätta om sitt konstnärskap på Fotografiska i Stockholm. 


Under 30 år som fotograf har Steve McCurry inte bara sparat varje tidning som publicerat hans bilder utan också tågbiljetter, kartor, presskort, resvägar, tematiska anteckningar, till och med restaurangkvitton. Under årtionden har han samlat och gömt allt det som på vägen inspirerat honom att fånga världen på film.

I boken får du ta del av historierna bakom över 200 av Steve McCurrys mest kända fotografier. 

Hur kom det sig att Steve McCurry tog den mycket kända bilden Afghan Girl 1979?

Steve McCurry har varit ett av de mest ikoniska namnen inom samtida fotografi i mer än 30 år. Nu har du chans att gå på hans Artist Talk på Fotografiska i samband med att han utkommer med boken Steve McCurry Untold: The Stories Behind the Photographs på bokförlaget Phaidon. 

Efter sitt Artist talk signerar Steve McCurry exemplar av sin nya bok.

När och var: 14 oktober, klockan 17.30 på Fotografiska i Stockholm.

Vid förfrågningar om intervjuer, kontakta Jens Hollingby.

Mejl: jens.hollingby@fotografiska.se
Tele: 070 943 06 13

Läs mer och boka biljett: http://bit.ly/1aYIUec

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.