Följ Fotografiska

13% högre entre för män idag på Fotografiska

Pressmeddelande   •   Mar 07, 2017 20:41 CET

Summan vi får in skänkes till Rättviseförmedlingen.

Fotografiska uppmärksammar Internationella kvinnodagen idag genom att höja entrén med 13% för män. Summan vi får in skänkes till Rättviseförmedlingen. 

Internationella kvinnodagen, 8 mars, uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. En mycket påtaglig ojämställdhet här i Sverige är att kvinnor fortfarande tjänar mindre än män. Siffrorna i SCB:s senaste kartläggning visar att män får 13 procent mer i lön än kvinnor.

För att uppmärksamma detta och skapa samtal kommer därför Fotografiska att höja entrén med 13% för män under den Internationella kvinnodagen 8 mars. Det innebär att män betalar 146 kr och 90 öre i entré istället för ordinarie entrépris 130 kr. De extra intäkterna under denna dag skänker Fotografiska till Rättviseförmedlingen.

– En och annan kanske blir upprörd över vår tillfälligt höjda entré, men vi gör det för att uppmärksamma en stor orättvisa i samhället och förhoppningsvis bidra till samtal och diskussioner startas. Fotografiska ska vara en inkluderande plats och vi tycker att det är viktigt att arbeta för demokrati och allas lika värde, säger Karl Skoog, marknadschef på Fotografiska.

För mer information, vänligen kontakta:

Karl Skoog, marknadschef Fotografiska, tel 0706 19 10 00

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Här berörs många sinnen och vår mission är "Inspiring a more conscious world". Fotografiskas restaurang med växtriket samt hållbarhet i fokus är prisbelönt, och vi är en av Sveriges mest populära turistmål. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige. "Photography is the technology to capture life. We provide and support life worth capturing".

Kommentarer (10)

  Hej på Fotografiska!

  Det kanske är bra om man kollar upp till vad man skänker sina pengar, och vad det gäller Rättviseförmedlingen är den allt annat än just det.

  http://blogg.gp.se/ledarbloggen/2015/10/13/dumpa-rattviseformedlingen/

  http://www.expressen.se/debatt/riskfyllt-utesluta-cisman-och-minoriteter/

  http://ramona-fransson.blogspot.se/2015/10/rattviseformedlingen-bor-byta-namn.html

  Mvh
  Ramona Fransson

  - Ramona Fransson - 2017-03-08 11:27 CET

  Vem uppfann kameran...en man eller en kvinna...
  Alla män skall från och med nu finna sig i att betala en straffavgift för att vi just är män...löjligt så man
  skrattar på sig :)

  - Jappe - 2017-03-08 11:45 CET

  Vet ni inte att Sverige har världens högsta marginalskatter! Således beskattas ju högre inkomster betydligt hårdare än lägre inkomster.En ordentlig utjämning sker ju redan via skatten.. Det här blir ju som ytterligare en beskattning.
  Siffran 13 procent stämmer väl inte om man tittar på lön för lika arbeten.Det låter som alldeles för stor skillnad. Jag kommer inte besöka ett museum som gör politiska statements. Fånigt.

  - Gabrielle - 2017-03-08 12:40 CET

  Är det ens i enlighet med lagen? Och är det inte lite väl konservativ att tänka i termer av två kön - eftersom kön bara är en social konstruktion finns ingen begränsing i hur man upplever sig själv. Ni kan aldrig bevisa att jag inte är en kvinna även om jag har både snopp och skägg.

  - Maly - 2017-03-08 14:10 CET

  Jag tror att alla myndigheter, bolag och föreningar har blivit tokiga. Detta urlöjliga feministtrams har fullständigt spårat ur.Snacka om att de skrattar åt oss i andra länder.
  Knäppgökar.

  - Bizon - 2017-03-08 15:10 CET

  Knepigt då det är bevisat att män och kvinnor inom olika yrkesgrupper tjänar lika.

  Anledningen att kvinnor i snitt tjänar mindre än män är att man inom vården tex har sämre löner än inom industri.
  Så kvinnor, börja läsa till ingenjör istället för sjuksköterska så är detta "problem" löst.

  - Joy - 2017-03-08 16:23 CET

  Haha rätt åt er svenskar som röstade fram denna regering. Inkomstskatterna kommer fortsätta att stiga i brant backe.

  Feministerna är inte för lika värde, när hörde du senast en feminist prata om någon åtgärdsplan för att hantera att 80% av alla arbetsplatsolyckor drabbar män eller att de flesta självmord är det män som ligger bakom.

  Feminister är helt enkelt kvinnornas motsvarighet till en mansgrins.

  - Johan - 2017-03-08 19:14 CET

  Kvinnor vill inte arbeta i branscher som är väldigt tuffa eller rent av farliga och tjänar således mindre, utbud och efterfrågan. Betyder det att kvinnor är diskriminerade? Ta nu och väx upp snälla.

  - Joakim - 2017-03-08 19:28 CET

  Jättebra initiativ.

  Med respekt för allas lika värde så kommer jag besöka er på internationella mansdagen ocskå.

  Perfekt att få sänkt pris det dagen.

  För alla har väl samma värde?

  - Henrik - 2017-03-08 21:17 CET

  Detta har spårat ur totalt. Har inga ord för att förklara detta tramset, annat en att det kan vara ett bra fall för anmälan till JO. Om inte de också stödjer detta tramset förstås.

  - Tiago - 2017-03-08 23:13 CET

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.