Följ Fotografiska

Ulla Kassius och Maud Nycander i ny utställning!

Nyhet   •   Feb 04, 2015 07:00 CET

Fotogram
6 februari - 5 april

Ewa Stackelbergs universum växer fram i mörkrummet. Av ljus, kemikalier och föremål skapar hon bilder, utan kamera, där händelser i livet har satt sina avtryck. Utställningen Fotogram är ett färgstarkt möte mellan Ulla Kassius specifika rum och Ewa Stackelbergs fotogram. Tillsammans har de skapat en meditativ helhetsupplevelse. I utställningen visas även Maud Nycanders film om Ewa Stackelberg. Filmen går bra att både se i förhand och dela med sig av.

---> Se filmen

Om Ulla Kassius:
Ulla Kassius har gjort scenografi till filmer som Susanne Biers Freud flyttar hemifrån och Kärlekens himmelska helvete. Kassius har varit verksam på bland annat Stockholms Stadsteater, Dramaten och Norrlandsoperan. Hon har väckt uppmärksamhet med det flerfaldigt prisbelönade Brott och straff-projektet på Backa Teater. Tillsammans med regissören Mattias Andersson tog de två med sitt dokumentära arbetssätt från Backa Teater till Dramaten och uppsättningen The mental states of Sweden. Tillsammans med Mattias Andersson tilldelades Ulla Kassius Thaliapriset 2013.

Om Maud Nycander:
Maud Nycander är en svensk dokumentärfilmare och fotograf. Med Nunnan vann hon 2008 en Guldbagge för bästa dokumentärfilm. För dokumentären Palme blev det tre Guldbagge-nomineringar och två Guldbaggar. Nycander har även porträtterat den lettiska fotografen Inta Ruka i två uppmärksammade dokumentärfilmer; Fotografen från Riga (2007) och Vägens ändå (2013).

Utställningen Fotogram med Ewa Stackelberg öppnar 6 januari. Intervjuer bokas via Jens Hollingby.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.